Anlatmak İçin Yaşadım - Bir Dönem Tanıklığı - Suzan Nana Tarablus - Varlık Yayınları

150.00TL
120.00 TL
Kazancınız: 30.00TL (20%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Suzan Nana Tarablus’un daha önce yayımlanan Bir Sabah Galata’da Uyandım, Çek Kayıkçı Balat’a, Kuşaktan Kuşağa Kuzguncuk Yolculuğum ve Baba Bize Neden Dönme Diyorlar? adlı kitaplarından sonra gelen Anlatmak İçin Yaşadım da bir sözlü tarih çalışmasıdır.  
Ele alınan tanıklıklar, I. ve II. Dünya Savaşları arasındaki süreç ile savaş sonrasında Balkanlar’da yaşananlardan bir kesittir. 
Bu anlatı Bulgaristan-Yunanistan-Türkiye üçgeninde geçen bir yaşanmışlık, bir aile serüvenidir. Balkanlar’da vuku bulmuş her olay gibi, bu ailenin ve çevrelerindeki insanların öyküsü de Türkiye’nin yakın tarihinin bir parçasıdır.   
Koca bir coğrafya kavrulurken, Lili’nin kızı Mimika aklında kalanlarla anaların, babaların, çocukların, dostların verdiği yaşam mücadelesini Suzan Nana Tarablus’un ellerine teslim etmiş. Bu kitapla Yunanistan’ın işgalini, Kavala’nın tütününü, Beyoğlu’nun moda dünyasını, Nazilerden kaçabilen ve kaçamayanların hikâyesini, “anlatmak için yaşayan” Mimika’nın ağzından ve Tarablus’un kaleminden öğreniyoruz. 

Tarihin canlı sözleri kulağımızda…


Marka
Varlık Yayınları
Yazar
Suzan Nana Tarablus
Sayfa
152 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Ekim 2022
Barkod
9789754346886