Bir Cumhuriyet Öğretmeninin Aydınlanma Mu¨cadelesi - Şefik Asan - Heyamola Yayınları

260.00TL
182.00 TL
Kazancınız: 78.00TL (30%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Şefik Asan bu kitapta, özellikle 12 Eylül dönemindeki, kendisinin de sanıkları arasında bulunduğu Barış Derneği Davası’nın altını çizmekle birlikte, 1950’den itibaren Cumhuriyet öğretmenlerinin nasıl etkisiz hale getirildiğini, yaşadıklarını anlatıp, tanıklıklarını ve mücadelelerini dile getiriyor. Yazar, Köy öğretmenliği sırasında yaptığı eğitim devrimini, Beyaz Zambaklar Ülkesinde adlı kitaptan esinlenerek giriştiği köy kalkınması hareketini, 12 Mart 1971 Darbesi sırasında ünlü Titrek Hamsi Hücresi davası kapsamında tutuklanmasını, Trabzon’da başlattığı Halkevleri örgütlemesini İstanbul’a taşındığında İl Koordinasyon Kurulu başkanlığına kadar nasıl geliştirdiğini ve 12 Eylül döneminde Halkevleri soruşturması nedeniyle Mamak Askeri Cezaevinde gördüğü ağır işkenceleri de anlatmaktadır.

Yine gerek TÖS gerek TÖB-Der çatısı altındaki mücadelelerini, o arada, 1969’da Kayseri’de toplanan Türkiye Öğretmenler Kurultayı’na karşı girişilen korkunç katliam hareketini anlatmaktadır.

Şefik Asan’ın yayımlanmış 5 kitabı var. Bunlardan 2010’da yayımlanan Barış Kültürü çok ilgi görmüş ve Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi ve Uygulamaları Merkezi Danışma Kurulu üyeliğine davet edilmiştir. O kapsamda Boğaziçi Üniversitesi’nde 2017 Kasım ayında düzenlenen Kardeşçe Yaşama Kültürü konulu sempozyumda yaptığı konuşmanın tam metnini kitaba almıştır.

Yani, İlgiyle okuyacağınız bir AYDINLANMA mücadelesine tanık olacaksınız.


Marka
Heyamola Yayınları
Yazar
Şefik Asan
Sayfa
248 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Ekim 2021
Barkod
9786057592781