Çift Başlı Kartalın Hikayesi: Selçuklular 2 - Anadolu Semalarında - Uğurhan Karaarslan - Kule Kitap

451.00TL
338.25 TL
Kazancınız: 112.75TL (25%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Selçuklu tarihine yolculuğumuzun bu ikinci cildinde, Horasan ve Harezm’den Anadolu’ya süzülen çift başlı kartalın izini sürmeye devam ediyoruz. Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan bu yolculukta, Kutalmışoğlu Süleymanşah ve çocuklarıyla Türkiye Selçuklularını daha yakından tanıyacak, o günlere dair zihinlerimizde karanlıkta kalmış bazı hadiseler de aydınlanmış olacak. 
Türkiye Selçuklularının, Bizanslılar, Gürcüler ve Ermenilerin yanı sıra Anadolu’da bulunan diğer Türk beylikleriyle giriştikleri mücadeleler; din kardeşliğinin değil siyasi çıkarların belirlediği dengelerin değişimindeki sürat; Orta Doğu’yu kasıp kavuran Haçlı orduları karşısında gösterdikleri müthiş cesaret ve dirençle adeta büyülenirken Moğollar karşısında uğradıkları bozgunla çöküşe doğru nasıl adım adım gittiklerinin üzüntüsünü derinden hissedeceksiniz.  
Selçuklu Tarihi-II, tıpkı serinin diğer kitapları gibi tarihe sadece askerî ve siyasi çekişmelerin penceresinden bakmayan, öznesi konumundaki insanı önceleyen, insanoğlunun karar ve tercihlerinde duyguların da rol oynadığını kabul eden bakış açısıyla, önceki eserlerden ayrıldığını dikkatli okura hemen fark ettiriyor.
Orta Asya’dan getirdikleri birikimle İslam medeniyeti ve Anadolu coğrafyasındaki yerel unsurları sentezleyen Türkiye Selçuklularının, inançtan mimariye kadar geniş bir sahadaki izlerini sürmek için bu kitabın davetine kayıtsız kalamayacağınızı düşünüyoruz. 


Marka
Kule Kitap
Yazar
Uğurhan Karaarslan
Sayfa
324 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
2024
Barkod
9786259863412