Çöp Poşetindeki Hayaller - Kolektif - Halk Kitabevi

90.00TL
54.00 TL
Kazancınız: 36.00TL (40%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Yazar ve eğitmen Zeynep Rana Karadağ, 6 Şubat depreminin ‘İnsana bakan yönünü’ tarihe not düşmek için bu özel kitapla okuruna sesleniyor.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde yoğunlukla hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonuçları itibariyle en vahim felaketlerden biriydi.

Yayıldığı alan, ortaya çıkardığı felaket tablosu ile ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan bu iki depremde, bazı şehirler tamamen ortadan kalktı, binlerce insan yaşamını yitirdi, binlercesi beden bütünlüğünü kaybetti, bazılarının cesedi dahi bulunamadı.

Aynı zamanda depremin dehşetine tanıklık etmiş bir depremzede olan yazar, kaldığı devlet yurdunda dinlediği depremzedelerin dile gelmemiş öykülerini, değişim ve dönüşüm hikâyelerini gelecek nesillere bir ibret vesikası olarak sunmak, yaşanan felaketin özellikle insan üzerindeki etkilerini, değişimlerini kayıt altına almak için bu kitabı hazırladı.

Sonraki kuşaklar elinizdeki kitabı okuduklarında rakamları değil, o felakete maruz kalmış insanların duygularını, düşüncelerini, hayata tutunma çabalarını, travmalarını, hayata tutunma çabalarını kısacası hikâyelerini görebileceklerdir.

Kitabın amacının acıları yeniden yaşatmak değil, satır arası hikayeleri kayda almak, her an deprem için tetikte olma bilincini diri tutma olduğunu söyleyebiliriz.


Marka
Halk Kitabevi
Yazar
Kolektif
Sayfa
96 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Temmuz 2023
Barkod
9786258147728