Direniş’in Otuz Yılı - Majid Safataj - Feta Yayıncılık

180.00TL
135.00 TL
Kazancınız: 45.00TL (25%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Hizbullah, işgalci İsrail’le mücadelenin yanı sıra Lübnan’da siyasi, toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlarda inkar edilemeyecek önemde hizmetler yapıyor. Şu an Lübnan’daki siyasi, askeri ve toplumsal rolünün yanı sıra bölgesel dengelerde de güçlü bir rolü bulunmaktadır. 

Dünyadaki birçok siyasi ve askeri analist de Hizbullah’ın rolünün Lübnan’da ve bölgede bir eksen olduğunu vurguluyor.

Şu an Hizbullah, Ortadoğu’da İsrail’i yenebilen, Batı’nın çıkarlarına darbe vurabilen ve düşmandan nasıl taviz alacağını bilen bir güç olarak tanınıyor. 

Birkaç İsrail askerinin ceset parçaları karşılığında 400 Lübnanlı ve Filistinli esiri İsrail zindanından kurtarması Hizbullah’ın müzakere gücünün bir göstergesidir. 
Hizbullah İran’ın müttefikidir; ama onunla İran arasındaki ilişki bir amir memur ilişkisi değildir. 

Evet bölgede ortak dostlar ve ortak düşmanlar vardır; doğal olarak da ortak dostlar, ortak düşmana karşı ortak tavırlar geliştirmektedir.

Hizbullah hiçbir yerden emir almıyor, hiçbir yer de Hizbullah’a emir vermiyor; nitekim Direniş Cephesi’nde hiç kimse amir veya memur rolü oynamıyor.


Marka
Feta Yayıncılık
Yazar
Majid Safataj
Sayfa
264 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
14.00x21.00 cm
Basım Yılı
Ağustos 2020
Barkod
9786257055109