Genel Fikirlerin Evrimi - Theodule Armand Ribot - Dorlion Yayınları
Ürün Açıklaması
Théodule-Armand Ribot (1839 - 1916)
Fransız psikolog. Fransada bilimsel psikolojinin kurucusu olarak bilinir ve adını retrograd amneziyle ilgili Ribot Yasasına vermiştir.
Ribot, hayvan davranışları, çocukların ve eğitimsiz sağır-dilsizlerin eylemleri, dillerin evrimi ve çeşitli toplumların etnografik belgeleri gibi zengin ve çeşitli kaynaklardan yararlanarak, bu karmaşık süreci anlaşılır kılmayı amaçlıyor. İnsan zihninin nasıl soyut düşüncelere ulaştığını ve bu sürecin toplumsal ve bireysel düzeyde nasıl şekillendiğini gösteriyor.
“Bir yazar şöyle der: ’Her bilim adamı kadavra kokar.’ Bu, bizim tezimizi bir imge biçiminde ifade eder. Soyut düşünce bir kadavradır. İskelet demek daha doğru olurdu, ancak daha az pitoresk olurdu. Çünkü bilimsel soyutlama olguların kemikli çerçevesidir.
Dolayısıyla, imge ile fikir arasındaki karşıtlık, temelde bütün ile parça arasındaki karşıtlıktır. Aynı anda hem soyut hem de imgesel bir düşünür olmak imkânsızdır. Çünkü kişi aynı anda hem bütünü hem de parçayı hem grubu hem de fraksiyonu düşünemez. Bu iki zihin alışkanlığı birbirini kesinlikle dışlamasa da birbirinin karşıtıdır.
Sonuç olarak, genel fikirlerimiz mi var, yoksa yalnızca genel terimlerimiz mi?”
Dorlion Yayınları olarak 1899 yılında yayımlanan bu değerli çalışmayı okurlarımızla buluşturmaktan mutluyuz.
- Marka
- Dorlion Yayınevi
- Yazar
- Theodule Armand Ribot
- Sayfa
- 216 Sayfa
- Kağıt
- 2. Hamur
- Boyut
- 13.50x21.00 cm
- Basım Yılı
- Ağustos 2025
- Barkod
- 9786253832391