Heptameron - Saliha Paker - Kırmızı Kedi Yayınevi

150.00TL
75.00 TL
Kazancınız: 75.00TL (50%)
Durum: Stokta



Ürün Açıklaması

Enis Batur, kendi alanlarında uzman 7 arkadaşına Ömer Hayyam’ın gizemli bir rübâisi aracılığıyla soruyor: Türkiye’nin, Dünya’nın “hal”i ortadayken, 2016 yılının herhangi bir ayında, biri(leri)nin bir rübâi üzerinde odaklanması eşittir 1453 Mayısı’nda meleklerin cinsiyeti üzre tartışmak mıdır?

Bu sorudan yola çıkan Batur ve arkadaşları, dünyanın zor zamanlarında entelektüelin ve genel olarak kültürün işlevine, şiir, müzik, resim gibi sanat dalları arasındaki etkileşime, spesifik olarak şiirde ses-anlam ilişkisiyle şiir çevirisinin olanaklılığına değiniyorlar.

Enis Batur’un deyimiyle, “Dünya, Bölge, Ülke: Kaynayan, kızgın suları ikidebir taşan bir kazanın altındaki ateşin durma körüklendiği zamanların içinden geçiyor, dumanın gözden uzak tuttuğu ufuk çizgisini göremez hale geldiğimiz için çıkış noktasını, varsa olabilecekse bir gün, seçemiyoruz.” Kitap, işte bu kaygıların ışığında, “Ne Yapmalı?” sorununu alternatif bir mercekte inceliyor.


Marka
Kırmızı Kedi Yayınevi
Yazar
Enis Batur
Sayfa
128 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Şubat 2017
Barkod
9786052980491