İran Fotoğraf Tarihi ve Öncü Ustaları İlk 100 Yıl - Sahar Habibi Rezaei Babayiğit - Cinius Yayınları

340.00TL
227.80 TL
Kazancınız: 112.20TL (33%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

İran, fotoğraf teknolojisiyle icadının üzerinden henüz 7 sene geçmişken dönemin yabancı gezginleri vasıtası ile tanışmıştır. Her ne kadar bu teknolojiyi İran’a taşıyan yabancılar olsa da dönemin veliahtı olan Nasereddin Şah’ın fotoğrafa olan yakın ilgisi ve öncü kişiliği İran fotoğrafçılığı açısından belirleyici olmuştur.
Nasereddin Şah’ın ve Şah’a yakın olmak isteyen devlet yöneticileri ile dönemin varlıklı ailelerinin de fotoğrafçılığa ilgi göstermesi sebebiyle fotoğrafçılık İran’da oldukça hızlı bir şekilde yayılmıştır.
Günümüzde Nasereddin Şah’ın fotoğrafladığı çok sayıda fotoğraf ve albüm bulunuyor. Fotoğrafların çoğu otoportre, Şah’ın eşleri ve sevgililerinden oluşmaktadır.


Marka
Cinius Yayınları
Yazar
Sahar Habibi Rezaei Babayiğit
Sayfa
162 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
16.00x23.00 cm
Basım Yılı
Aralık 2020
Barkod
9786257313056