İtalyancada Düzensiz Fiiller ve Kullanım Şekilleri - Pelin Akan - Delta Kültür Yayınevi

290.00TL
194.30 TL
Kazancınız: 95.70TL (33%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Rumence ve Katalanca ile birlikte Roman dilleri arasında yer alan İtalyanca; İtalya dışında Vatikan, San Marino, İsviçre (Ticino Kantonu), Hırvatistan (Hırvat İstria Bölgesi) ve Slovenya’da (Sloven İstria Bölgesi) resmi dil olarak konuşulmaktadır.

İtalyanca konuşan nüfus çok fazla olmamakla birlikte moda, mimarlık ve sanat tarihi ile profesyonel anlamda ilgilenenler için bilinmesi gereken bir dildir. Çoğunlukla yazıldığı gibi okunan bir dil olan İtalyanca’nın biz Türkler açısından öğrenilmesini zor kılan kısmı, düzensiz fiillerden kaynaklanan, gramerindeki karmaşıklıktır. Ülkemizde İtalyanca düzensiz fiillerine ilişkin detaylı bir eserin bulunmayışı, hangi fiillerin düzensiz olduğunun bilinemeyişi durumu daha da karmaşık hâle getirmektedir.

Düzensiz fiillerin çekimleri 8 zaman kipinde görülmekte olup, en çok kullanılan fiillerin de düzensiz fiiller olduğu düşünüldüğünde bu fiillere hâkim olmadan İtalyancaya hâkim olunamayacağı apaçık ortaya çıkmaktadır.

Ülkemizde İtalyanca düzensiz fiiller üzerine yazılan ilk ve tek kaynak olan bu eserde, alfabetik sıraya göre ilerleyen düzensiz fiillerin 8 zaman kipindeki çekimlerinin yanında, benzer çekimli türev fiiller ve örnek cümleler de ayrıca belirtilmiştir. Örnek cümleler aracılığıyla söz konusu düzensiz fiillerin cümle içinde birlikte yer aldığı bağlaç ve edatlar da gösterilmektedir.


Marka
Delta Kültür Yayınevi
Yazar
Pelin Akan
Sayfa
168 Sayfa
Kağıt
1. Hamur Kağıt
Boyut
19.50x27.00 cm
Basım Yılı
Ekim 2022
Barkod
9786057698568