İyi Günler Bay Başkan - Murat Yetkin - Doğan Kitap

315.00TL
236.25 TL
Kazancınız: 78.75TL (25%)
Durum: Stokta



Ürün Açıklaması

Özal: George, Tarık Aziz’in, Amerika’nın küçük düşeceğini söylediğini hatırlıyorum. Siz de hatırladınız mı?
Bush: Evet, haklısınız. Asıl küçük düşen o olacak ama bunu söyletmek zorundayız.
Özal: Evet, evet. Haysiyetleri kırılmalı, özellikle de Saddam Hüseyin’in.
Bush: Okey, Turgut. Bakın, sizinle konuşmak yine harikaydı ve sizin sadakatle yanımızda duruşunuzdan dolayı çok müteşekkirim.
Özal: Sizi tamamıyla destekliyoruz, endişe etmeyin.

Saddam Hüseyin’in, 1990 Ağustos’unda Kuveyt’i işgalinden sonra Beyaz Saray’la Çankaya Köşkü arasında alışılmadık bir telefon trafiği başlamıştı. George Bush ve Turgut Özal, gece geç saatlere taşınan konuşmalar yapıyor, bilgi alışverişinde bulunuyorlardı. Krizi Türkiye’yi uluslararası ilişkiler alanında etkili bir aktör haline getirmek için fırsat bilen Özal, Bush’u Saddam Hüseyin’i devirmeye ikna etmeye çalışıyordu.

İlk kez bu kitapla ortaya çıkan bilgiler, iki devlet adamının Körfez krizi ve sonrasındaki yüz yüze görüşmeleri ve telefon konuşmalarıyla Türkiye-ABD ilişkilerinin görünmeyen yüzünü olduğu kadar, o dönem Türkiye’deki siyasi çekişmeleri ve bunların dış politikaya yansımalarını da çarpıcı ayrıntılarla gözler önüne seriyor, uluslararası aktörlerin karakterlerini, psikolojilerini anlamamıza yardımcı oluyor.

İyi Günler Bay Başkan liderler arası ilişkiler ve diplomasinin gerçekleri hakkında çok önemli bilgiler veriyor.


Marka
Doğan Kitap
Yazar
Murat Yetkin
Sayfa
312 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.60x21.00 cm
Basım Yılı
Aralık 2022
Barkod
9786258215328