Kaz Dağı Bilgesinin Tarihi Gezileri 2 Kırgızistan - Sinan Kahyaoğlu - Kafe Kültür Yayıncılık

300.00TL
225.00 TL
Kazancınız: 75.00TL (25%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

ASYA’NIN SESSİZ COĞRAFYASINDA TARİHİMİZE SEYAHATLER DEVAM EDİYOR

Bu kez Kırgızistan’dayız.
Gezip görmek, insanın görüşlerini genişletir, demişti Kaz Dağı Bilgesi, ilk gezi kitabı Moğolistan’da.
Kırgızistan, Asyanın kalbinde yer alan gizemli bir coğrafya olarak, yazar Sinan Kahyaoğlunun 12-22 Temmuz 2024 tarihlerindeki keşfiyle karşımıza çıkıyor. Bişkek’in hareketli sokaklarından Issık Göl’ün huzurlu kıyılarına, Fergana Vadisi’nin bereketli topraklarından geleneksel yurtlara kadar her adımda farklı bir dünya keşfedeceğiz. Yazar, bu geziyi sadece gözlemle değil, geçmişin yankılarıyla, eski Türk töreleriyle, geleneklerle ve tarihsel hatıralarla harmanlayarak anlatıyor.
Sinan Kahyaoğlu’nun daha önceki gezi kitabı Moğolistan’da, Dukha Türkleri’nin ren geyiği yetiştiren yaşamını fotoğraflar ve belgelerle belgelemeye çalıştığı gibi, Kırgızistan’da da benzer bir tutku ve özenle Kırgızistan’ın tarihi ve kültürel izleri inceleniyor. Geçmişin ve bugünün kesişim noktasında bir gezginin gözünden, dünya üzerindeki kaybolanlar ve değişenler hakkında düşündürücü bir bakış açısı sunuluyor.
Eski gezginlerin gördüklerini aktarabilmesi çok önemli olmuştur; çünkü onlar, bizlere kaybolan toprakların, yok olan kültürlerin sesini duyururlar. Bu bağlamda yazar, gezi sırasında çektiği fotoğraflarla ve gözlemleriyle Kırgızistan’ın derinliklerine dair bir belge sunuyor. Her iki gezisi de, hem birer seyahatin tanıklığı hem de birer zaman yolculuğu olarak bizlere aktarılıyor.
Kırgızistan, gezi yazılarından daha fazlası; coğrafyanın, kültürün ve tarihsel mirasın peşinde bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor. Bu eser, hem gezginlerin hem de tarih meraklılarının mutlaka okuması gereken bir rehber olma niteliğini taşıyor.


Marka
Kafe Kültür Yayıncılık
Yazar
Sinan Kahyaoğlu
Sayfa
246 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x21.00 cm
Basım Yılı
Kasım 2024
Barkod
9786055249663