Kudüs’ü Yeniden Düşünmek - Hasan Hüseyin Güneş - Önsöz Yayıncılık

160.00TL
112.00 TL
Kazancınız: 48.00TL (30%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

2017 yılı Kudüs’ün Osmanlı tarafından zaptının 500. ve 1917 yılında hâkimiyetinden çıkışının 100. yılı olması hasebiyle mühim bir yıl. Bu eser zikredilen ehemmiyete binaen yayına hazırlanmıştır. 

Amacı, Türkçe literatürde Filistin çalışmalarına dair mevcut boşluğu bir nebze olsun gidermektir. Ülkemizde Filistin denilince “popüler bir mesele” olarak algılama biçimi yaygın bir hâl almıştır; elinizdeki kitabın amaçlarından biri de böylesine önemli bir meseleyi popüler kültür ve siyasetin malzemesi dışında ciddi bir araştırmaya tâbi tutmaktır: Filistin’in içerisinde olduğu Arap coğrafyasının Osmanlılar tarafından ilhak edilme süreci,  Eyyubilerden Osmanlılara dek uzanan Kudüs’teki vakıf ağı, Kudüs Mevelivihanesi gibi başlıklar ele alınan konular arasındadır. 

Ayrıca İslam tarihinde bir benzeri olmayan Kudüs Meğâribe Mahallesi’ni ve 20. yüzyılda başından geçenleri bu kitap irdelemeye çalışmıştır. Dikkat çekecek konulardan biri ise Filistinli olduğu halde, ülkelerinde mülteci konumunda olan insanların pek de bilinmeyen hikayesidir.

Tarihi Olaylar ve Belgeler Işığında Kudüs’ü Yeniden Düşünmek adlı bu kitap, zengin bir kaynakçaya ve arşiv malzemesine dayanılarak hazırlanmıştır. Bu özellikleri ile de Filistin çalışmalarının seyrinin ne şekilde olması gerektiğine dair bir harita sunmaya gayret etmiştir.


Marka
Önsöz Yayıncılık
Yazar
Hasan Hüseyin Güneş
Sayfa
168 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
12.00x19.50 cm
Basım Yılı
Şubat 2017
Barkod
9786055030513