Piri Reis’in Serüvenleri (10 Kitap Takım) - Kemalettin Çalık - Damla Yayınevi
Ürün Açıklaması
Büyük Türk Amirali Pîrî Reis 1513 yılında ancak bugünkü teknolojik imkânlar ile çizilebilecek uydu haritalarına uygun bir dünya haritası nasıl çizebildi? Örneğin 1951’de ses yansıtıcı araçlarla Antarktika dağları keşfedilmişken, Pîrî Reis’in haritasında bu dağlar aynen nasıl çizilmişti?
Amerika kıtasının Müslüman denizciler tarafından 1465 ‘de Kolomb’dan çok önce keşfedildiğini ve adına ANTİLYA dendiğini nasıl Kitab-ı Bahriye’sinde açıkladı? Dünyanın ilk denizcilik kitabını nasıl bu kadar detaylı yapabilmişti?
İşte Pîrî Reis’in Serüvenleri kitabıyla yaşadığı çağın teknolojik olarak üstün bir dünya devletinin bilim insanı ve amirali sıfatıyla onu bazen Endülüslü Müslümanları kurtarırken, bazen İspanyol-Ceneviz korsanlarıyla çarpışırken, bazen Amerikanın Antartika’nın haritalarını çizerken, bazen de Hint Okyanusunda görebilirsiniz.
1- Denizlerin Kilidi
2- Endülüs Seferi
3- İnebahtı Seferi
4- İlk Dünya Haritası
5- Barbaros Kardeşler
6- Mısır Seferi
7- Rodos’un Fethi
8- Denizlerin Kilidi (Kitab-ı Bahriye)
9- Preveze Deniz Savaşı
10- Hint Kaptanı
- Marka
- Damla Yayınevi
- Yazar
- Kemalettin Çalık
- Sayfa
- 958 Sayfa
- Kağıt
- 2. Hamur Kağıt
- Boyut
- 13.50x19.50 cm
- Basım Yılı
- Ağustos 2011
- Barkod
- 9789753818186