Semerkand: Kutsal Mekanlar - Gerçek ve Efsane - Saodat Polkanova - Baygenç Yayıncılık

250.00TL
175.00 TL
Kazancınız: 75.00TL (30%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Semerkand şehrinin tarihi hakkında 20. yüzyıla kadar birçok tarihî eser yazılmıştır. Ancak bunlardan sadece Samariya ve Kandiya adlı eserler günümüze ulaşabilmiştir.
Kandiya adlı eserin, 12. yüzyılda yaşamış bir yazar tarafından kaleme alındığı tahmin edilse de, eserin yazarı hâlâ bilinmemektedir.
Samariya adlı eserin yazarı ise 18. yüzyılda yaşamış tarihçi Ebu Tahir Hoca Semerkandı’dır.
Semerkand, tarihi, eşsiz doğası, camileri, medreseleri, tarihi mağaraları ve ziyaretgahları ile uzun yıllardır dünyada ün kazanmıştır. Samariya adlı eserde de bu konular ele alınmaktadır.
Tarihçinin yazdığına göre, “Semerkand’da altı ünlü mağara bulunmaktadır. Birinci mağara, Afrasiyab Kalesi’nin dışında, Hoca Sangsaron Türbesi’nin karşısında yer almakta olup, içinde birçok hücre vardır.         

Anlattıklarını duyan Emir Timur, Kusam bin Abbasın mezarının üzerine büyük bir türbe yaptırmış. Ancak cennetin kapılarından birinin Semerkandda olduğunu açığa vuran Hıdranın soyundan gelenler gerçekten kör olarak doğmuşlardı.
Bu rivayeti, Urgut bölgesinin Gos köyünde yaşayan şair Toşkanbay Nasir anlatmıştı.
................
İyi okumalar / Baygenç yayıncılık


Marka
Baygenç Yayıncılık
Yazar
Saodat Polkanova
Sayfa
112 Sayfa
Kağıt
1. Hamur
Boyut
14.00x20.00 cm
Basım Yılı
2025
Barkod
9786256023765