Tarihinden Toplumuna, Toplumundan Edebiyat ve Şiirine İngilterenin 400 Yılı: 1500-1900

800.00TL
640.00 TL
Kazancınız: 160.00TL (20%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Doğadaki su kaynaklarından havaya yükselen ve bulutları oluşturan su buharı orada belli bir yoğunluğa ulaştıktan sonra yine o su kaynaklarına ve etrafındaki kara parçasına hayat vermek üzere yağmur, kar, çisenti, vs. şeklinde geri döner. Buna su döngüsü adı verilir ve doğadaki yaşamın devamlılığı için son derece yararlı ve gereklidir.
Benzer şekilde toplumsal sorunların kaynaklarından yazar ve şairlere ulaşan duygu ve düşünceler, onlarda belli bir doyuma daha doğrusu rahatsız edici boyuta ulaştıktan sonra yine o topluma ve tüm insan topluluklarına, o sorunları sebepleriyle birlikte göstererek çözümü konusunda farkındalık ve bilinç yaratmak üzere şiir, oyun, roman, öykü, deneme, vs. şeklinde geri döner. Bu da edebiyat döngüsüdür ki toplumsal ve bireysel hayatın sağlıklı işleyişi ve devamlılığı için çok önemlidir.
Bu kitabın ortaya çıkış fikri, doğadaki su döngüsü ile yapılan analoji yoluyla, Edebiyat yazarın, yazar da toplumun çocuğudur. düşüncesinde yatar. Bu nedenle İngilterede 1500 - 1900 arasında kalan dört yüzyıl, ilk olarak toplumsal olayların, felsefi ve dinî tartışmaların, edebî ekollerin ve grupların, çağa ve çağlara yön veren önemli eserlerin tanıtılmasıyla ortaya konmuştur. İkinci olarak, her yüzyılda yazar ve şairlerin kullandığı edebî sanatlar, terimler, türler, yaklaşımlar, felsefeler, yenilikler, vs. açıklama, karşılaştırma ve örnekleriyle tanıtılmıştır. Üçüncü olarak her yüzyılda îngiliz şiiri detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Son olarak da her yüzyılda doğan İngiliz şairlerden en önemlilerinden toplamda doksan şair seçilmiş ve biyografileri verilmiştir. Böylece dört farklı yüzyılın bir anlamda edebî bir MRı çekilmiş ve yüzyılın değişen panoramasıyla beraber edebiyatın ve şiirin değişen yüzü de ortaya koyulmaya çalışılmıştır.


Marka
Berikan Yayınevi
Yazar
Yavuz Çelik
Sayfa
552 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
16.00x24.00 cm
Basım Yılı
Ekim 2024
Barkod
9786256284685