Tekir - Michael Morpurgo - Tudem Yayınları

145.00TL
101.50 TL
Kazancınız: 43.50TL (30%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Michael Morpurgo SEN de OKU için yazdı...

İnsanlarla hayvanlar arasındaki müthiş bağı sevgi dolu bir anlatıya dönüştüren Tekir, yavru bir kediyle sahibi bildiği minicik bir kız çocuğunun birlikte büyüyüşlerine tanıklık ettiren, içten bir öykü.

Okurları, özgürlüğüne düşkün evcil bir kedinin “hareketli” dünyasına çağıran bu kalpleri yumuşatan kitap; patili bir canı aileye katmanın ve ona ömürlük bir yuva sunmanın sorumluluğu üstüne düşündürüyor.

Kayıp ve yas süreci gibi hassas konuları çocukları incitmeyecek naiflikteki bir üslupla ele alan efsanevi yazar, kardeş dayanışmasının her sorunun ve sıkıntının üstesinden gelmeye muktedir olduğunu da gösteriyor.  

Tekir benim can dostum, yol arkadaşım.
Ben henüz annemin karnındayken girmiş hayatımıza.
Ayrılmaz ikili olduk zamanla. 
Evimizin neşesi, özgür ruhlu pofuduk kahramanımız o.
Ah bir de şu gündüzleri evden kaçma huyu olmasa! 
Aklı fikri hep ardıç kuşlarında, kızıl gerdanda ya da karatavukta.
Samanlıktaki fareler yoldan çıkarmasa, evden kaçacak göz var mı onda!?
Gün boyu çağırıp durdum, ama yine yok ortalıklarda.
Adımın Lâle olduğuna eminsem, akşam karnı acıkınca yine çıkıp geri dönecek yuvasına.
Peki ya yolunu şaşırır ya da başı belaya karışırsa?..

Lâle ile Tekiri hiç beklenmedik bir ayrılıkla bambaşka yollara savuran bu duygu yüklü öykü, sevginin ve kalben inanmanın tüm engelleri aşmaya yetip de artacağını vurguluyor.

Çizer Faye Hansonın, hikâye içinde yeni hikâyeciklere kapı aralayan karakalem resimleriyle anlatısını güçlendiren Tekir; okumaya isteksiz çocukları kitapların dünyasına yaklaştıran SEN de OKU koleksiyonundaki yerini alıyor.


Marka
Tudem Yayınları
Yazar
Michael Morpurgo
Sayfa
80 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.50x19.50 cm
Basım Yılı
Ekim 2023
Barkod
9786052857311