Türk Atı İngiliz Yarış Atlarının Atası - Jeremy James - E Yayınları

250.00TL
180.00 TL
Kazancınız: 70.00TL (28%)
Durum: Stokta yok



Ürün Açıklaması

Bir İmparatorluk… Bir at… Bir seyis... Üç kent… Viyana, Buda, İstanbul… 1683te Osmanlının Viyanayı kuşatmasıyla başlayan bir tarih sahnesi. Sahnenin önünde varlığını atıyla bütünleştirmiş ‘Gazi’ yemini eden evlad-ı fâtihan bir Seyis ve kökleri Orta Asyaya Atillaya ve Cengiz Hana uzanan Türkmen soyundan bir Karaman atı Azaraks (Ateşin Oğlu). Kökleri gibi yaşamları da aynı olan bu iki varlığın yazgıları da bir. Osmanlının İkinci Viyana Kuşatmasında oradalar. Bozgunu yaşıyorlar.

Ardından Hıristiyan orduları Buda Kalesini kuşattığında (1686) ise yine birlikteler. Buda düşerse İstanbul da düşer diyorlar ve diğer Gazi’lerle birlikte kaleyi kahramanca savunuyorlar. Ancak tarihin kırılma noktasında Osmanlının yazgısını değiştiremiyor ve Buda Kalesiyle birlikte onlar da bir İngiliz birliğine esir düşüyorlar. İstanbul, Viyana, Buda derken kader onları bu sefer Londraya sürüklüyor.

Aristokrat Albay Robert Byerley hem Azaraks’ı hem de Seyis’i satın alıyor ve sahipleniyor. Bundan böyle Azaraksın adı İngilterede Byerley Turk olarak anılacaktır. Atın şöhreti bütün İngiltereye yayılmıştır. Hem aygır hem yarış atı olarak fırtınalar estiren kahramanımızın şeceresi bugün günümüze kadar hâlâ devam ediyor. Tarihsel gerçekliğin içine oturtulmuş nefes kesen, sürükleyici bir kurgu. Bilinmeyen şaşırtıcı bir gerçek. Ayrıntılarda saklı kalmış tarihsel bir roman. Mimarlık, grafik tasarım ve sanat gibi birbirinden farklı kategorilerde yüzlerce kitap için tıklayın!


Marka
E Yayınları
Yazar
Jeremy James
Sayfa
475 Sayfa
Kağıt
2. Hamur Kağıt
Boyut
13.00x19.50 cm
Basım Yılı
2011
Barkod
9789753902137