Büyük Uçurum Oteli - Frankfurt Okulundan Yaşam Öyküleri - Stuart Jeffries - Minotor Kitap

%
20
İNDİRİM
9786256461185
%
20
İndirim
380.00 TL
304.00 TL
Temin süresi 2-4 iş günüdür.
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Bilgisi

Büyük Uçurum Oteli - Frankfurt Okulundan Yaşam Öyküleri - Stuart Jeffries - Minotor Kitap

“Yirminci yüzyılın en heybetli entelektüel hareketlerinden birinin tarihini yalın ve eğlenceli bir üslupla anlatıyor... Kolay okunur, esprili, sürükleyici bir çalışma.” — The Guardian

“Merak uyandırıcı ve kışkırtıcı... Jeffries böylesine rahat okunabilir, iğneleyici ve ayrıntılı bir kitap yazarak büyük iş başarmış.”  — The Scotsman

1923 yılında bir grup entelektüel modern dünyanın işleyişini çözümlemek, kapitalist sistemin eleştirisini yapmak üzere Frankfurtta bir araya geldi. Sonraları Frankfurt Okulu olarak anılacak Marksist Araştırma Enstitüsü kurulduğu andan itibaren reel siyasete mesafeli, siyasi mücadelelere karşı şüpheci bir tavır takındı. Bu okulun ileri gelen üyeleri –Theodor Adorno, Max Horkheimer, Herbert Marcuse, Erich Fromm, Friedrich Pollock, Franz Neumann ve Jürgen Habermas– faşizmin habisliğini ve ka¬pitalizmin batı toplumlarının içini oyan, çökerten etkilerini irdelemek ve eleştirmek konusunda ustaydılar ve sadece düşünme biçimimizi değil, tartışmaya değer gördüğümüz konu başlıklarını da değiştirdiler. Frankfurt Okulu’nda ortaya konan fikirler ve yürütülen tartışmalar her şeye rağmen önemini hep korudu. 
Kapitalizm ve faşizmin kendisini güncellediği, toplumun sosyal medya ve tüketim çılgınlığına mahkûm olduğu, makineleştiği çağımızın karanlığını çözümleme yolunda Frankfurt Okulu düşünürlerinin hâlâ söyleyecek sözleri var. 
Stuart Jeffries’in ifadesiyle “Onların şişeye koydukları mesajı açıp oku¬manın vakti geldi artık.”

Marka:
Sayfa:
504 Sayfa
Kağıt:
2. Hamur
Boyut:
13.50x21.00 cm
Basım Yılı:
Mayıs 2024
Barkod:
9786256461185
Minotor Kitap