Divan-ı İlahiyat - Ahmed Cahidi Uşşaki - H Yayınları

%
25
İNDİRİM
9786054042876
%
25
İndirim
320.00 TL
240.00 TL
Temin süresi 2-4 iş günüdür.
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Bilgisi

Divan-ı İlahiyat - Ahmed Cahidi Uşşaki - H Yayınları

Ahmed Câhidî-i Uşşâki; XVI.-XVII. yüzyıllar arasında yaşayan büyük Uşşâkî azîzlerinden biridir. Silsilesi Gelibolulu Ömer Garibî ve Saruhanlı Memi Can vasıtasıyla Hazret-i Pîr Hasan Hüsâmeddin Uşşâkîye bağlanır. Dolayısıyla kendisi, Hz. Pîrden sonra posta oturan üçüncü zâttır. Aynı zamanda Ahmed Câhidî, Câhidiyye adıyla anılan kolun kurucu pîridir.

Her mürşid-i kâmil gibi, kendisini insan yetiştirmeye adayan Hz. Câhidî, aynı zamanda eser veren bir müelliftir. Kitâbun-Nasîha, Tevhîd-i Zât ve Dîvân-ı İlâhiyât adında üç eseri bulunan Hz. Pîr; Kitâbun-Nasîhada tarîkat âdâb ve erkânıyla ilgili bilgiler vermiş, Tevhîd-i Zât isimli eserinde tevhid makamlarını ve zât tevhîdini anlatmış, Dîvân-ı İlâhiyâtta ise her biri aşk ve irfan pınarı olan şiirlerine yer verilmiştir.

Cep-boy olarak bastığımız elinizdeki eserde, Câhidînin şiirlerin tam metni bulunmaktadır. Câhidînin şiirleri; hem âhenk bakımından son derece şâirâne, hem üslup bakımından oldukça sade ve anlaşılır, hem de tavır bakımından irşadî ve öğretici bir tarzdadır. Ahmed Câhidî-i Uşşâkînin Dîvân-ı İlâhiyâtı, okuyucu için bir aşk ve irfan kaynağı, âşıklar için yol gösterici bir rehberdir.

Âlem-i gayba azm iden
Üryân olan gelsün beri
Horlıgı ihtiyâr iden
Ayân olan gelsün beri

Akl-ı maâşından geçen
Gönülden perdeler açan
Şerâb-ı zencebîl içen
Hayrân olan gelsün beri…

Marka:
Sayfa:
320 Sayfa
Kağıt:
2. Hamur Kağıt
Boyut:
16.00x22.00 cm
Basım Yılı:
2016
Barkod:
9786054042876
H Yayınları