Klasiklerle Yüzleşmek - Mary Beard - Pegasus Yayınları
Hiç mesaj bulunmadı
Taksit | Tutar | Toplam |
---|---|---|
Tek Çekim | 449.93 TL | 449.93 TL |
2 Taksit | 224.97 TL | 449.93 TL |
3 Taksit | 155.98 TL | 467.93 TL |
4 Taksit | 118.11 TL | 472.43 TL |
5 Taksit | 95.39 TL | 476.93 TL |
6 Taksit | 80.24 TL | 481.43 TL |
Ödeme Türü | Toplam Tutar |
---|---|
Diğer Kredi Kartları | 449.93 TL |
Havale / Eft | 449.93 TL |
Posta Çeki | 449.93 TL |
Kapıda Ödeme | 464.93 TL |
Kapıda ödemeli siparişlerde +15,00TL kapıda ödeme hizmet bedeli ilave edilir. |
- Vade farksız taksitler KOYU renkte gösterilmektedir.
- X+X şeklinde belritilen taksitler (Örneğin: 2+3) 2 taksit olarak işleme alınmakta ancak ilgili bankanın kampanyası dahilinde 2 taksit üzerinden işlem yapıldığı halde 2+3 yani 5 taksit olarak kartınıza ve ödemenize yansımaktadır. (2 taksit seçilmiş olsa bile banka kampanyası dahilinde ekstradan vade farkı eklenmeden işlem 5 taksite bölünmektedir.)
Klasiklerle Yüzleşmek - Mary Beard - Pegasus Yayınları
Antik Tarihle Yeni Hesaplaşmalar
“Antik dünya, ‘tarihin tozlu sayfaları’ arasında kalamaz. Temel mottom budur.”
Mary Beard
Antik Yunanlar ne dinlerdi, neye gülerdi? Büyük İskender neden “büyük”tü? Calicula kaçık mıydı? Roma’yı yakan Nero’nun canavar olduğu doğru muydu? Antik dünyanın sıradan insanları nasıl yaşıyorlardı? Evlilikleri zora girdiğinde ya da parasız kaldıklarında nereye gidiyorlardı? Dişlerini nasıl temizliyorlardı? Romalılar neden bu kadar çok köleyi serbest bırakmıştı? Roma Britanyası ne kadar “Romalılaştı”? Ve en önemlisi tüm bunlar bizim hakkımızda ne söylüyor? Dünyanın önde gelen tarihçilerinden Mary Beard, bir tartışmaya son vererek klasiklerin bugün bile bir sözünün olduğunu ortaya koyuyor.
Klasiklerle Yüzleşmek bizi antik dünyaya farklı bir gözle bakmaya ve antik yazarlarla diyaloğun “ölülerle diyalog” olduğu klişesini yıkmaya davet ediyor. Bize yalnızca Kleopatra ve Büyük İskender, Iulius Caesar ve Hannibal ile değil, sıradan insanlarla, Roma İmparatorluğu’nun milyonlarca sakiniyle, kölelerle, askerlerle ve kadınlarla da karşılaşacağınız bir tur vadediyor. Efsanevi olanla gündelik olanı, yaşayanı kusursuz bir şekilde birleştiren Beard, yolculuk boyunca “inanılmaz” dediğimiz pek çok varsayımı yeniden gözden geçirmeye zorluyor bizi. “Bu kitap,” diyor klasik çalışmalara getirdiği yeni perspektifle çığır açan klasik tarihçi Mary Beard, “Girit’teki Knossos Sarayı’ndan Galya’daki Asteriks köyüne kadar klasik dünyaya yapılacak bir turun rehberidir.”
Klasik çalışmaların sonunun geldiği hayaleti dolaşıyor uzun zamandır aramızda. Yunancanın ve Latincenin önemini kaybettiği düşüncesi, insanların zihinlerinde giderek yer ediyor. Hatta UNESCO’nun klasik dilleri, sanki değerli birer kalıntı ya da nesli tükenmekte olan bir türmüş gibi “insanlık mirası” ilan etmesi isteniyor.
Klasiklerle Yüzleşmek, tüm bunları tersine çevirecek bir iddia ortaya koyuyor. Klasikleri incelemenin yalnızca antik dünyanın edebiyatını, şiirini, felsefesini ve tiyatrosunu incelemek olmadığının altını çizen Mary Beard, yüzyıllar boyunca bunları ele alan, alıntılayan ya da yeniden yaratan herkesle ilişki kurmadan antik dünyanın anlaşılamayacağını ileri sürüyor. Bu çerçevede 31 eserin incelendiği Klasiklerle Yüzleşmek, klasiklerin iki binyıl öncesinin antik kültürünün yanı sıra, hatta bunun da ötesinde bizim, bu eserleri inceleyen akademisyenlerin, yazarların, sanatçıların, senaristlerin, yönetmenlerin ve politikacıların nesilleri hakkında da çok şey anlattığını ortaya koyuyor.
“Mary Beard, kılı kırk yardığı bu çalışmasında Perikles, Antonius ve Nero gibi antik devleri yeniden hayata döndürüyor.”
Booklist
“Beard, bugün yaşayan en iyi klasik tarihçisidir.”
Independent Sunday
“Beard’ın adını duyduğunuz zaman sadece eğlenceli değil tatmin edici bir metin okuyacağınızı biliyorsunuz. O kadar yalın bir dille yazıyor ki, ortada gizemli bir şey kalmıyor.”
Kirkus Reviews
“Yine nüktedan bir kitap. Beard’a göre klasik geçmiş yaşıyor ve canlılığını koruyor. Büyük tarihçi, klasiklerin neden bugün bile tartışmaya değer bir