Üç Tarz-ı Siyaset ve Tartışmalar - Yusuf Akçura - Bilge Kültür Sanat

%
20
İNDİRİM
9786054921874
%
20
İndirim
185.00 TL
148.00 TL
Temin süresi 2-4 iş günüdür.
Kargo Bilgisi

Sabit kargo ücreti 60TL

600TL ve üzeri Kargo Ücretsiz

Ödeme Bilgisi

Üç Tarz-ı Siyaset ve Tartışmalar - Yusuf Akçura - Bilge Kültür Sanat

Osmanlıcılık, İslamcılık ve Türkçülük tartışmalarını Yusuf Akçura “Üç Tarz-ı Siyaset” başlığı altında formüle etmiş ve her bir yolu ayrıntılı irdelemiştir.  Akçura’nın makalesi, 1904’te, Kahire’de çıkan Türk gazetesinde üç sayı imzasız yayımlanmıştır.

Bu imzasız makale büyük tartışmaya yol açmış ve cevap önce gazete yönetiminden gelmiş, gazetenin başyazarı Ali Kemal yine imzasız “Cevabımız” başlığı altında Akçura’yı ağır tenkit etmiştir. Akçura’nın yakın arkadaşı Ahmed Ferid de tartışmaya “Ferid” imzalı bir mektupla katılmıştır. Her üç makale, Akçuraoğlu Yusuf, Ali Kemal ve Ahmed Ferid imzalarıyla, 1907’de ve 1912’de kitap halinde basılmıştır.

Türk gazetesindeki tartışma üç makaleden ibaret değildir. Türkçülüğün önde gelen teorisyenlerinden Azerbaycanlı Dr. Hüseyinzade Ali “A. Turani” imzalı bir mektupla fikirlerini açıklamış, gazete yönetimi bu mektuba da cevap vermiştir.

Ünlü Türkolog Vambery de Macaristan’dan gönderdiği bir mektupla, doğrudan tartışmaya girmemekle beraber, “Türklüğünüze sahip çıkın!” demiştir. “Üç Tarz-ı Siyaset” üzerine imzasız başka makaleler de yayımlanmıştır. Dr. Arslan Tekin, Türk’te çıkmış, günümüze ışık tutan bütün tartışmaları ilk defa bu kitapta bir araya getirerek önemli bir eksiği tamamlıyor, Türk fikir hayatına bir kaynak eser kazandırıyor

Yazar:
Sayfa:
288 Sayfa
Kağıt:
2. Hamur Kağıt
Boyut:
12.50x19.50 cm
Basım Yılı:
Mart 2018
Barkod:
9786054921874
Bilge Kültür Sanat