Ulus - Devlet ya da Halkın Egemenliği - Mehmet Ali Ağaoğulları - İmge Kitabevi Yayınları
Hiç mesaj bulunmadı
Taksit | Tutar | Toplam |
---|---|---|
Tek Çekim | 336.00 TL | 336.00 TL |
2 Taksit | 168.00 TL | 336.00 TL |
3 Taksit | 116.48 TL | 349.44 TL |
4 Taksit | 88.20 TL | 352.80 TL |
5 Taksit | 71.23 TL | 356.16 TL |
6 Taksit | 59.92 TL | 359.52 TL |
Ödeme Türü | Toplam Tutar |
---|---|
Diğer Kredi Kartları | 336.00 TL |
Havale / Eft | 336.00 TL |
Posta Çeki | 336.00 TL |
Kapıda Ödeme | 351.00 TL |
Kapıda ödemeli siparişlerde +15,00TL kapıda ödeme hizmet bedeli ilave edilir. |
- Vade farksız taksitler KOYU renkte gösterilmektedir.
- X+X şeklinde belritilen taksitler (Örneğin: 2+3) 2 taksit olarak işleme alınmakta ancak ilgili bankanın kampanyası dahilinde 2 taksit üzerinden işlem yapıldığı halde 2+3 yani 5 taksit olarak kartınıza ve ödemenize yansımaktadır. (2 taksit seçilmiş olsa bile banka kampanyası dahilinde ekstradan vade farkı eklenmeden işlem 5 taksite bölünmektedir.)
Ulus - Devlet ya da Halkın Egemenliği - Mehmet Ali Ağaoğulları - İmge Kitabevi Yayınları
Jean-Jacques Rousseau, Thomas Hobbesta belirginleşen modern devlet kavramına sağlam bir temel kazandırır: Devleti halktan türetmekle yetinmeyip halkla özdeşleştirir. Egemen olan halktır artık.
Halkın egemenliğiyle bezenmiş devlet, özünde demokrasiyi barındıran ve tam anlamıyla bir olan devlettir; ya da halk kavramının yerine ulus kavramının kullanılmasıyla birlikte ulus-devlet diye adlandırılan devlettir. Rousseau ile Sieyèsin kuramlaştırdıkları ulus-devlet, Fransız Devrimi ile tarih sahnesine çıkar. Devrimin belli bir döneminde Jakobenlerin uyguladıkları özgürlüğün despotizmi ise, ulus-devlete özgü merkezi iktidarın gidebileceği uç noktaların ilk örneğini oluşturur.